Zsengellér spoken and written (Zsengellér szóban és írásban)

Zsengellér spoken and written (Zsengellér szóban és írásban)

Szerző: jhnnsclvn – szeptember 20, 2012

A Szabó András hivatali visszaélései tárgyában indult büntetőeljárás, amely kisebb-nagyobb megakasztásokkal már 3 éve folyik, új aktualitást kapott. A nyáron a BRFK-n kihallgatták Zsengellér Józsefet, aki állítólag nem az általa készített jelentéssel összhangban vallott, hanem Balla utasítására hamisan, és az egyház nevében presszionálta a rendőrséget, hogy szüntessék meg a nyomozást Szabó András ellen. A Doktori Iskolával kapcsolatos visszaélések kivizsgálásával ugyanis a Szenátus 2009 őszén Zsengellért bízta meg, aki el is készítette kőkemény jelentését 2009 novemberében, és csontig leleplezte benne Szabó András hivatali visszaéléseit.

Új olvasóink számára röviden összefoglaljuk Szabó András bűnügyét. Mészáros Márton (MM) 2009 március 26-án összesen 13 oldalas szöveggel, amelynek a felét Korner Veronika írta, 100%-os doktori fokozatot szerzett az  Eisemann György által vezetett PhD-bizottságtól a Károlin. Témavezetője Szabó András dékán, opponense Szabó dékán felesége, Petrőczi (és Bednanics) voltak.

A védésre bocsátást MM állítólag 2009 március 9-én kérte, de kérvényén nincs iktatószám. Ugyanaznapra keltezett másik nyilatkozatában viszont azt jelenti be, hogy ca 2 héttel a védés előtt még csak az ötletelésnél tart, mert épp most készül témát váltani (20. századi magyar irodalomról 15. századi németre!), és kéri, hogy “a továbbiakban” (sic!), azaz a védésig hátralévő 17 napban Szabó András lehessen a témavezetője! Ezen a kérvényen fiktív iktatószám van…
Tovább…

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.